Pensiuni Baia Mare | Cazare, rezervari sala de mese
Cazare Baia Mare, pensiuni, rezervari sala de mese | Casa Pintea - prezentare
Cazare Baia Mare, pensiuni, rezervari sala de mese | Casa Pintea - tarife
Cazare Baia Mare, pensiuni, rezervari sala de mese | Casa Pintea - contact

Cazare pensiuni Baia Mare

Cazare in Baia Mare, Pensiuni Baia Mare
Pensiunea CASA PINTEA


     Este demn de mentionat ca numele pensiunii este inspirat de legenda marelui haiduc Pintea Viteazul, care, se zice, ca si-a dat obstescul sfarsit aparand batranul Rivulus Dominarum (denumirea veche a orasului Baia Mare).


Obiective turistice in zona
|   In Baia Mare   |   In Maramures   |
In imediata apropiere a pensiunii se afla Parcul Municipal, Muzeul Satului si Muzeul de Etnografie.
La aproximativ 10 minute de mers pe jos se afla Centrul Vechi al orasului, aflat intr-un proces de restaurare, unde gasim cateva obiective interesante: cladiri din perioada barocului si goticului tarziu, Turnul Macelarilor langa Piata de alimente si Turnul Stefan, emblema a orasului Baia Mare.


Casa LendvayTurnul Stefan

 Construirea Turnului Stefan a fost începuta de catre Ioan de Hunedoara pentru a comemora victoria sa de la Ialomita din 1442. Toate detaliile acestei constructii au fost însa definitivate de fiul sau Matei Corvin.

Cladiri moderne reprezentative

Catedrala "Adormirea maicii Domnului", situata în zona de est a orasului, a fost ridicata între 1905- 1911. Interiorul cladirii este de o valoare artistica ridicata, picturile fiind realizate de artistul Gheorghe Busuioc.
Casa de cultura, ridicata în 1971, are o sala de spectacole de 700 de locuri, precum si o serie de alte sali pentru diverse activitati cultural- artistice. Imensa dantelarie din piatra confera edificiului o nota distincta de maretie.
Sediul Prefecturii judetului Maramures, dat în folosinta în 1969, pastreza specificul arhitecturii traditionale din Maramures, proiectantii concepând solutii originale, bazate pe utilizarea elementelor de beton, îmbinate cu materiale locale durabile, ca: placi de andezit, piatra cioplita si tabla din cupru.
Teatrul dramatic îsi are sediul într-o cladire proeminenta, ca stil si ca proportie, construita în forma actuala în 1967. Holul spatios este decorat în partea superioara cu o fresca policroma creata de pictorul Nicolae Apostol.
Planetariul, destinat tuturor categoriilor de vizitatori, este cel mai de pret ajutor, atât pentru cei care vor sa cunoasca adevarul despre universul astral, cât si pentru cei care vor sa stie mai multe despre bolta înstelata si fenomenele pe care deseori avem ocazia sa le vedem acolo.
Biblioteca judeteana "Petre Dulfu" îsi desfasoara activitatea într-o cladire moderna si unica în zona. Noul sediu a fost deschis în 2003. Fondul impresionant de carte însumeaza: 133147- nr de titluri disponibile; 365151- nr de exemplare disponibile; cititori înscrisi: 31328, iar utilizatori înscriti pe site: 399.
Muzeul judetean Maramures, a fost deschis oficial în 19.06.1904. fondul de patrimoniu este format din bunuri de interes istoric, arheologic, stiintific si etno- social.
În prezent muzeul este structurat în 5 sectii de baza: Arta, Arheologie, Etnografie si Arta populara si Istorie, fiecare cu organizare si locatie proprie si cu statut de muzeu.
Având un profil bine conturat, Muzeul de arta este singular în tara pentru ca expune exclusiv lucrari reaizate de artisti ce au luicrat efectiv în Colonia artistica din Baia Mare si numara peste 3.000 de piese. Muzeul încearca, prin lucrarile expuse, sa ilustreze complexul fenomen baimarean, ca experienta un ica în felul sau.
Muzeul de arheologie cuprinde o bogata colectie arheologica, adunata într-o perioada de mai bine de un secol. Marea majoritate a vestigiilor a fost obtinuta din sapaturi, dar si din donatii si achizitionari. Colectia cuprinde numeroase piese de piatra neolitice, piese izolate si depozite de bronzuri. Exista si tiparul sigiliului mare octogonal al orasului dinb secolul XIV.
Muzeul de etnografie si arta populara si-a început activitatea în 1968. Cresterea colectiilor acestei sectii a muzeului judetean , precum si deosebita valoare a pieselor, a impus organizarea unui muzeu etnografic cu o expozitie pavilionara. Astfel, din 1978, cladirea Teatrului de vara gazduieste aceasta expozitie. Tot din cadrul acestui muzeu face parte si Muzeul Etnografic în aer liber (Muzeul satului), inaugurat în 1984, care, prin exponatele sale (biserici si case de lemn), recompune muzeistic realitatea civilizatiei si culturii populare din zona Maramuresului.
Muzeul de istorie a fost inaugurat în 1889, cuprinzând cca 28.000 de piese de arheologie, numismatica, arme, documente, obiecte de breasla etc, reflectând evolutia istoriei locale din sec al XIV- lea pâna în sec XX.
Muzeul de mineralogie a fost deschis publicului în 6.11.1989 si prezinta structura geologica a partii de nord-vest a României, prin numeroasele si variatele exponate culese de pe întreg teritoriul Maramuresului.
Impresioneaza în Baia Mare, dincolo de multitudinea formelor arhitecturale, vegetatia abundenta, care îsi gaseste expresia artistica la Expo Flora, în contextul unui important eveniment local, Sarbatoarea Castanelor, care se tine anual, începând cu anul 1993, Maramuresul fiind punctul cel mai nordic de pe glob unde traieste castanul comestibil.
Cazare Baia Mare Casa Pintea | Prezentare Casa Pintea pensiuni Baia Mare | Crama Casa Pintea Baia Mare |
Restaurant bar Casa Pintea Baia Mare | Etaj 1 Casa Pintea Baia Mare | Etaj 2 Casa Pintea Baia Mare |
Tarife Casa Pintea Baia Mare | Turism cazare Baia Mare Maramures | Contact Casa Pintea Baia Mare